میوه زرشک آبگیری به دلیل خواص ضد میکروبی، ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و کولاگوژیک آن به عنوان یک داروی مردمی سابقه طولانی دارد.
این مطالعه به منظور تعیین اثر رژیم غذایی عصاره بر پارامترهای ایمنی سرم و مخاط پوست، وضعیت آنتی اکسیدانی و بیان ژن انتخاب شده تحت استرس در ماهیان خاویاری سیبری انجام شد.
صد و پنجاه ماهی زرشک خشک با سطوح مختلف عصاره شامل، 150، 300، 600 و 750 میلی گرم در کیلوگرم به مدت 8 هفته تغذیه شدند.
پس از آزمایش تغذیه زرشک پفکی، تعداد گلبولهای سفید و لنفوسیتها در گروههای اضافهشده با نسبت به گروه کنترل افزایش یافت.
بالاترین سطوح مکمل سرمی جزء، فعالیت لیزوزیم و مکمل جایگزین در تیمار عصاره 750 میلی گرم بر کیلوگرم در کیلوگرم به دست آمد.
بیشترین فعالیت پروتئاز، آلکالین فسفاتاز و استراز در نمونههای مخاطی پوست ماهیان تغذیه شده با 750 میلیگرم در کیلوگرم عصاره بدست آمد.
گروه تغذیه شده با جیره های حاوی 600 و 750 میلی گرم در کیلوگرم عصاره بیشترین فعالیت لیزوزیم موکوس را نشان داد.
فعالیتهای گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز در ماهیهای تیمار شده با سطوح مختلف عصاره افزایش یافت، در حالی که محتوای مالون دیآلدئید در گروههای اضافهشده به نسبت به گروه کنترل کاهش یافت.
پروتئین شوک حرارتی و بیان سیتوکروم در گروه تیمار عصاره 750 میلیگرم بر کیلوگرم در کیلوگرم کمترین میزان را داشت، در حالی که بالاترین سطوح هر دو ژن در گروه کنترل یافت شد.
نتایج نشان داد که ظرفیت ضد باکتریایی ماهیان خاویاری سیبری تغذیه شده با رژیم غذایی در برابر استرپتوکوکوس اینیا، یرسینیا روکری، اشریشیا کلی، لیستریا مونوسیتوژنز، آئروموناس هیدروفیلا و لاکتوکوکس گارویه بهبود یافته است.
این مطالعه زرشک کوهی نتایج امیدوارکننده عصاره رژیم غذایی را به ویژه در 750 میلی گرم در کیلوگرم در تنظیم سیستم دفاعی ایمنی و آنتی اکسیدانی همراه با پاسخ های استرس در ماهیان خاویاری سیبری نشان داد.
در طول دهه گذشته، پرورش ماهیان خاویاری به دلیل کیفیت بالای گوشت، درآمد هنگفت حاصل از تولید خاویار و مسائل زیست محیطی مورد توجه قابل توجهی قرار گرفته است.
ماهیان خاویاری سیبری به دلیل سازگاری آسان با شرایط پرورش، بلوغ جنسی کوتاه و مقاومت نسبتاً در برابر شرایط کشت، کاندید مناسبی برای پرورش ماهی آب شیرین برای تولید گوشت و خاویار است.
بنابراین، پرورش موفق به ویژه تحت سیستم های فشرده، می تواند از عرضه جهانی خاویار و گوشت حمایت کند و فشار ماهیگیری را بر ذخایر وحشی کاهش دهد.
در سیستم های فشرده، این گونه مانند سایر گونه های ماهی تجاری به دلیل وجود عوامل استرس زای مختلف و سرکوب سیستم ایمنی، دائماً در معرض عوامل بیماری زا فرصت طلب هستند.
بنابراین، توسعه استراتژیهای مؤثر برای تقویت سیستم ایمنی و ظرفیت دفاعی آنتیاکسیدانی در تولیدات فشرده و فوق فشرده ماهیان خاویاری حیاتی است.
در دو دهه اخیر، استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها توسط کشاورزان منجر به ضعیف شدن سیستم ایمنی میزبان، توسعه قابل توجه سویه های مقاوم به ترکیبات مصنوعی، اختلال در اکوسیستم میکروبی روده و محیط زیست و باقیمانده آنتی بیوتیک ها در گوشت شده است.
- منابع:
- تبلیغات: